Украинското посолство в Полша сезира полицията заради инцидент с разпиляно

...
Украинското посолство в Полша сезира полицията заради инцидент с разпиляно
Коментари Харесай

Украйна протестира срещу разпиляно зърно на границата с Полша

Украинското посолство в Полша сезира полицията поради случай с разпиляно зърно на границата сред двете страни . Това заяви на страницата си във Фейсбук посланикът на Украйна в Полша Василий Зварич, представен от Би Би Си.

на един от контролно-пропускателните пунктове на границата с Украйна, която може да продължи цялостен месец. Протестите на полски фермери и водачи на камиони не престават от предходната есен. На 11 февруари беше обявено, че покрай Граничен контролно-пропусквателен пункт Дорогуск протестиращите са изсипали част от зърното от украински камиони по пътя , откакто са минали границата.

Зварич прикани полските управляващи да реагират на случая, да намерят отговорните и да ги изправят пред правораздаването. Според него полските управляващи " би трябвало да реагират уверено в правната област на това срамно и обидно закононарушение за украинците и болшинството поляци и да не позволяват сходни безчовечен дейности в бъдеще ".

Зварич добави, че посолството и генералното консулство на Украйна в Люблин са се свързали с полската полиция с искане да стартира дело за това закононарушение.
 Полските фермери още веднъж блокират границата с Украйна за месец
Полските фермери още веднъж блокират границата с Украйна за месец

Те не одобряват запазването на привилегиите за украинска продукция за още една година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР