Украинското посолство у нас обвини Българското национално радио в грубо

...
Украинското посолство у нас обвини Българското национално радио в грубо
Коментари Харесай

Украинското посолство у нас обвини БНР, че дава трибуна за изява на Елеонора Митрофанова

Украинското посолство у нас упрекна Българското национално радио в жестоко нарушаване на професионалните и морални стандарти в публицистиката. Поводът -  анонс на предаването „ Политическо неточно “ по БНР, в което ще гостува съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова.

Посолството на Украйна показва голямо отчаяние и надълбоко оскърбление по отношение на анонса, че представител на кремълския режим ще гостува в предаването.

„ Посолството на Украйна получи покана за посещение в това дискредитирано от години предаване, подкрепящо разкази на съветската експанзия и хибридната война, само че я прави оценка като опит за маскиране на хибридната активност на водещия, дезинформация и замяна на полезности, използваки за тази цел медийна самостоятелност и независимост на слово. Участие на представител на страна агресор в предаване на национална медия не е полемика или продан на отзиви, а неприкрита поддръжка на кремълския режим “, декларират от посолството. 

От там са безапелационни, че даване на медийни изяви на посланика на Русия е тип съучастничество в кремълската въоръжена експанзия и хибридната война освен против Украйна, само че и против целия либерален свят.

„ Посолството на Украйна няма да се възползва от право на отговора, общително препоръчан от управлението на БНР, тъй като в тази ситуация не става дума за „ друга позиция “ или „ различно мнение “, посняват те.

„ Посолството на Украйна изпрати публично послание до Народното Събрание и виновните институции на Република България, с искане да се сезират всички регулаторни и способени органи за нарушаването на професионални, морални и етическите стандарти от страна на предаването на „ Политически неточно “ в Българско Национално Радио, което работи само в поддръжка на съветската агитация и дезинформация “, пишат те в умозаключение. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР