Украинското настъпление продължава вече две седмици. Киев все още не

...
Украинското настъпление продължава вече две седмици. Киев все още не
Коментари Харесай

Русия показа силните си страни, а Украйна беше принудена да промени тактиката си

Украинското нахлуване продължава към този момент две седмици. Киев към момента не е употребявал главните си запаси. Операцията, която се приготвяше няколко месеца, обаче се сблъска със съществени проблеми заради няколко фактора.

Отвличаща маневра

Най-горещият сектор от фронта на юг е в региона на Запорожие и на по този начин наречения Времевски перваз, на кръстовището с границата на ДНР. Именно тук киевският режим концентрира множеството свежи бригади, оборудвани със западна техника.

На източния фланг на това направление ВСУ се пробват да отрежат съветската защита с контраатаки и да се вклинят сред Равнопол и Старомлиновка. Превземането на това населено място ще разреши да се развие настъплението на Волноваха.

" Вече 10 дни канонадата не стопира ”, споделя Олга, жителка на Старомлиновка, която се реалокира в Донецк със фамилията си. “ Украинците към момента не са видяни, само че снаряди летят в покрайнините всеки ден. Всеки, който може, към този момент е напуснал. Остават тези, които няма къде да отидат. Някои от тях са откарани в Донецк от настоятеля на локалната черква с колата му. Ситуацията в селото не е елементарна - няма ток, връзки. Много от нашите военни оказват помощ с каквото могат на мирните хора ”, добавя тя.

Малко на запад съветските въоръжени сили се изтеглиха от Новодаровка и Левадное, заеха господстващите височини и отприщиха стихия от артилерийски огън. За две седмици напредъкът на Киев в този бранш е повече от непретенциозен. Въпреки че, явно, чакаха бързо да отрежат Времевския перваз, с цел да могат по-късно да доведат запаси до новия плацдарм и да се придвижат на юг и изток.

" Възможно е настъплението на Времевския перваз да е отвличаща маневра ”, споделя офицер от 1-ви армейски корпус с позивна Клим. “ВСУ от дълго време са потвърдили, че избират да водят война от града. И няма огромни обитаеми места, където те биха могли да се закрепят, мощно допускам, че главният удар въпреки всичко ще бъде нанесен на запад, където интензивността им доста се усили през последните дни ”, добавя той.

Големи загуби

Води се яростна борба за дребното селце Пятихатки, на 10 километра от Водноелектрическа централа “Каховка ”. Руските войски използваха изпитана тактичност - разрешиха на украинците да влязат в обитаемото място и ги прикриха с тежки огнехвъргачни системи. Отстъпиха няколко пъти. Сега се пробват да заловен това село в клещи.

Ако съумеят да се закрепят тук, те ще отворят пътя към Василиевка. А оттова - към Днепрорудное, Енергодар и Запорожката АЕЦ. Или на юг до Мелитопол.

В същото време ВСУ не престават да оказват напън върху Ореховския бранш, напредвайки от Новоданиловка до Работино и от Малая Токмачка до Новопокровка. Целта им тук е Токмак и още по на юг. Според военните през последните дни не е имало особени промени в Положкия сектор на фронта: позиционните борби не престават.

Веднага откакто загуби доста западна техника, Киев промени тактиката: в този момент те се пробват да не хвърлят огромни танкови юмруци във фронтални офанзиви. Бойните машини на пехотата и бронираните транспортни средства доставят войски в " сивата зона ", а оттова - пешком офанзива против съветските укрепени региони. Западните медии намерено пишат за сходни " месомелачки ”.

" Фронталните офанзиви в посока Орехов-Токмак бяха доста сложни ”, написа “Економист ”. “ВСУ претърпяха обилни загуби в бронирана техника и жива мощ. Според източници от украинското военно разузнаване " доста десетки бойци са починали ". Един от тях добави, че добре оборудваната 47-ма бригада е била хвърлена в борба. Но се е сблъскала с огромни компликации и не е съумяла да се оправят с обичайно огромните благоприятни условия на Русия за основаване на укрепления и водене на радиоелектронна битка ”, добавя изданието.

С нахлуване в Запорожко направление Киев се пробва да убие с един патрон няколко заека: да си върне контрола над Азовското крайбрежие, да прекъсне сухопътния кулоар към Крим, да разреже южната съветска формация на две елементи и да доближи до провлаците, свързващи полуострова с континента. ВСУ обаче към момента не са съумели даже да се приближат до първата линия на защитата.

Търсене на недостатъци

В други региони интензивността на боевете е по-слаба. На Донецкия фронт съветските войски, подкрепени от артилерия, се пробваха да настъпят покрай Новомихайловка и Маринка. Те също контраатакуват от Водяное и щурмуват югозападните подстъпи към Авдиевка. ВСУ на собствен ред съумяха да настъпят към Веселое.

Край Артьомовски бяха посрещнати с огън край Озаряновка, Курдюмовка, Клешчеевка, Ягодное, Берховка и Краснополовка. Неуспешно. Руската войска много сполучливо отрязва предните елементи на ВСУ от подкрепления и пътища за доставка на муниции - значително с помощта на дейната работа на артилерията по цели в Бела гора, Константиновка, Ивановски, Часов Яр и други обитаеми места.

В Луганско направление съветските въоръжени сили след артилерийска подготовка нападнаха край Белогоровка и в региона на Берестовое. Обстрелвани са украински позиции в Серебрянка, Торское, Невски, Стелмаховка, Кисловка, Западни, Двуречная, Фиголевка и Каменка.

В Киев споделят, че главният удар следва. Засега опипват за недостатъци в съветската отбрана. И в случай че ги намерят, тогава, както означават западните анализатори, те ще хвърлят запаси там, с цел да срутят фронта. И вторият опит може да не им бъде даден.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР