Украинското министерство на външните работи съобщи днес, че на руския

...
Украинското министерство на външните работи съобщи днес, че на руския
Коментари Харесай

Турция е освободила руския кораб с украинско зърно да напусне пристанището

Украинското министерство на външните работи заяви през днешния ден, че " на съветския транспортен съд, пренасящ украинско зърно, е било разрешено да напусне турското пристанище Карасу ", като окачестви това като неприемлива обстановка и добави, че турският дипломат ще бъде извикан за изясняване на обстановката, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Съжаляваме, че на съветския транспортен съд " Жибек Жоли ", цялостен с крадено украинско зърно, е било разрешено да напусне пристанището Карасу макар доказателствата за осъществено закононарушение, предоставени на турските управляващи, " написа в туитър представителят на външното министерство на Украйна Олег Николенко.

" Посланикът на Турция в Киев ще бъде поканен в украинското министерство на външните работи за изясняване на тази неприемлива обстановка ", уточни Николенко.

Корабът " Жибек Жоли " бе спрян в пристанището Карасу преди няколко дни.

Междувременно член на екипажа на кораба " Жибек Жоли " заяви през днешния ден пред ТАСС, че се възнамерява корабът да напусне пристанището Карасу.

Той добави, че към този момент не е решено накъде ще потегли корабът.

Заместник-директорът на Дирекцията за информация и щемпел към съветското външно министерство Алексей Зайцев по-рано тази седмица сподели, че товарният транспортен съд " Жибек Жоли " е бил подложен на общоприети процедурни инспекции в турското пристанище Караси, като не ставало въпрос за задържане на кораба, показва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР