Украинското контранастъпление срещу руските сили се развива по-бавно от очакваното,

...
Украинското контранастъпление срещу руските сили се развива по-бавно от очакваното,
Коментари Харесай

Украинското контранастъпление се развива по-бавно от очакваното, но е твърде рано за оценки, заяви Пентагонът

Украинското контранастъпление против съветските сили се развива по-бавно от предстоящото, само че към момента е рано да се вършат каквито и да било изводи за това по какъв начин ще приключи, съобщи върховен представител на Пентагона, представен от Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция

Колин Кал, заместник-министър на защитата на Съединени американски щати по въпросите на отбранителната политика, съобщи пред кореспонденти, че съветските войски са съумели да се окопаят доста по-добре, в сравнение с се е считало, че ще го създадат.

Въпреки това той изрази убеденост, че Киев прави всичко по силите си в тежката борба, която води.

„ Твърде рано е да се съди дали украинското контранастъпление е сполучливо или не, тъй като към момента сме при започване на междинния му стадий “, съобщи Кал. „ Те към момента сондират съветските отбранителни линии и регионите под съветски надзор за слаби места. Истинската инспекция ще бъде, когато открият тези слаби места - какъв брой бързо ще съумеят да се възползват от тях. “

Кал сподели това, до момента в който обявяваше, че Съединени американски щати ще дават на Украйна касетъчни муниции, които съгласно Пентагона ще оказват помощ за обезпечаването на Киев на задоволително огнева мощност.

„ Искаме да сме сигурни, че украинците имат разполагаем задоволително артилерия, с цел да могат да поддържат контранастъплението, а и тъй като нещата се развиват малко по-бавно, в сравнение с някои се надяваха “, добави американският зам.-министър.

Някои представители на Вашингтон в неофициални диалози показват оптимизъм, че Киев разполага с цялото въоръжение, от което се нуждае, в това число със модерна техника за разминиране.

На Украйна също така може да се е удала единствена по рода си опция предвид на метежа предишния месец на съветския наемнически водач Евгений Пригожин, който съгласно някои в Съединени американски щати е разкрил корозивния резултат от войната на президента Владимир Путин в Украйна, отбелязва Ройтерс.

В четвъртък беларуският водач Александър Лукашенко заяви, че Пригожин към момента е в Русия дружно с още хиляди бойци на групата „ Вагнер “.

Кал отхвърли да спекулира по тематиката „ Пригожин “.

„ Що се отнася до Пригожин: къде е, какво е намислил, нямам никаква визия ", съобщи американският зам.-министър. „ Очевидно е, че съветската страна се пробва систематично да ликвидира империята му. Какви тъкмо са желанията на Путин по отношение на Пригожин и остатъците от „ Вагнер “, към този момент съгласно мен остава неразбираемо. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР