Украинското командване съобщи, че войските му водят ожесточени боеве с

...
Украинското командване съобщи, че войските му водят ожесточени боеве с
Коментари Харесай

Oжесточените боеве продължават в Украйна

Украинското командване заяви, че войските му водят яростни боеве с съперника на няколко горещи точки от фронтовата линия, ден откакто Киев разгласи първи триумфи в контранастъплението против съветската войска, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

За миналото денонощие е имало минимум 25 сражения, съсредоточени главно в региона на източния град Бахмут, както и пò на юг край Авдеевка и Мариинка, все в Донецка област, само че и в региона на Белогоровка в Луганска област, уточни генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр разгласява през днешния ден фотография, на която бойци издигат украинското знаме в село Сторожеве в Донецка област, и благодари на 35-та обособена бригада на морската пехота за освобождението му.

Съобщението не може да бъде тествано посредством самостоятелен източник, не излиза наяве и по кое време тъкмо е било отвоювано селото.

Вчера Киев разгласи, че войските му са завладяли три села в Донецка област - Благодатне, Нескучне и Макаровка.

Сторожеве се намира сред Благодатне и Нескучне.

Засега няма коментар от съветска страна.

Някои известни съветски военни блогъри показаха, че украинските сили са открили надзор над Благодатне и Нескучне, а боевете за Макаровка по думите им не престават.

И двете страни обявиха, че през последната седмица са нанесли тежки загуби на съперника, до момента в който украинското контранастъпление набираше скорост.

В петък съветският президент Владимир Путин обяви, че Украйна не е съумяла да пробие съветската защита, а военното му министерство заяви, че съветските сили са унищожили няколко танка „ Леопард “ и друго съоръжение, получено от Украйна от Запада.
ТЕМА преди 14 часа 1089 преди 15 часа 744 преди 16 часа 1818
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР