Украинското издание Страна.ua съобщи, че в страната са престанали да

...
Украинското издание Страна.ua съобщи, че в страната са престанали да
Коментари Харесай

SpaceX започна да блокира работата на крадените Starlink терминали на територията на Украйна

Украинското издание Страна.ua заяви, че в страната са престанали да работят значителен брой терминали за работа със сателитния интернет Starlink. Причината е, че от началото на тази седмица компанията SpaceX е почнала всеобщо да блокира крадените Starlink терминали. Тези устройства са попаднали в Украйна без знанието и заобикаляйки SpaceX. Най-често това са купени от неизвестно какви медиатори, които търгуват с крадена електроника и неведнъж оферират включени в инвентара на огромните компании сходни устройства, които подлежат на връщане.

Съвсем разумно компанията производител може да засича тези крадени терминали те престават да работят със сателитния интернет Starlink. Само че упоменатото от украинското издание число е много стряскащо – става дума за десетки хиляди Starlink терминали.

„ Много от тези терминали просто стопират да работят и стартират да демонстрират известието No active account. При опит за  връзка с техническата поддръжка на SpaceX се получава отговора, че съответното устройство е добито посредством измамнически дейности “ – съобщи създателят на групата „ Народе Starlink “ Владимир Степанец.

Да си напомним, че преди време SpaceX по сходен метод блокира работата на огромен брой Starlink терминали, тъй като засече, че украинците интензивно ги употребяват във военните дейности против Русия. Тогава президентът на SpaceX Гуен Шотуел отхвърли да заяви каква технология е употребена, с цел да се употребяват Starlink терминалите за офанзивни дейности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР