Украинското издание Bihus.Info, занимаващо се с разследваща журналистика, заяви, че

...
Украинското издание Bihus.Info, занимаващо се с разследваща журналистика, заяви, че
Коментари Харесай

Украински журналисти твърдят, че са били шпионирани от украинските сили за сигурност

Украинското издание Bihus.Info, занимаващо се с проверяваща публицистика, съобщи, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е следяла нелегално негови публицисти, съобщи Ройтерс. 

В известие в " Телеграм " медията, която разгласява репортажи за служители и богати хора, сподели през вчерашния ден, че отдел от СБУ от 30 души е следял публицистите по време на служебно събитие в хотел през декември.

" Кой съставлява най-голяма опасност за националната сигурност във военно време? Според СБУ очевидно публицистите ", написаха от Bihus.Info в " Телеграм ".

В публично изказване СБУ отговори, че съблюдава правилата на свободата на медиите като част от задачата си да пази националните ползи, а следствието е обвързвано с използването на шпионска техника, написа Българска телеграфна агенция.

Източник от iлужбата съобщи пред публицисти, че началник на отдел е бил освободен от служба, откакто предишния месец обвиняванията са били отправени обществено. 

В коментар на страницата си в " Телеграм " СБУ твърди, че е разкрило, че чиновници на медията са клиенти на наркодилъри.

Миналия месец в интернет се появи видеоклип, на който чиновници на Bihus.Info приказват за набиране на незаконните в Украйна канабис и екстази. Медията призна, че клипът е същински, осъждайки използването на опиати, само че и следенето на публицистите. 

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи следствие на случая и осъди опитите за напън против публицисти. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР