Украинското главно разузнавателно управление (ГУР) в сряда заяви, че на

...
Украинското главно разузнавателно управление (ГУР) в сряда заяви, че на
Коментари Харесай

Война на изтощение: Путин даде на военните 3 седмици да превземат Луганска област

У краинското основно разследващо ръководство (ГУР) в сряда съобщи, че на съветските въоръжени сили е даден ултиматум с краен период, който е малко повече от три седмици, с цел да поемат цялостен надзор над Луганска област на Украйна.  

Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, сподели по време на изявление за “Интерфакс-Украйна ”, че Кремъл желае да поеме контрола над Луганск преди идните президентски избори в Русия. 

Президентските избори в страната би трябвало да се проведат сред 15 и 17 март. Руският президент Владимир Путин е любимецът за спечелването на това, което съгласно западни наблюдаващи е нагласено съревнование. Въпреки че изследванията демонстрират, че Путин е известен измежду съветското общество, поддръжката за неговата война в Украйна стартира да понижава.   

„ Преди изборите те желаят да доближат най-малко административните граници на Луганска област “, сподели Скибицки пред Интерфакс-Украина. Това е детайл, който би се употребявал доста интензивно в информационно-психологическите интервенции и дейности по време на акцията ", счита той.  

Скибицки споделя, че в допълнение към достигането на административните граници на Луганск, задачите на Русия за идващите шест месеца включват вдишване на надзор над Донецка област, като в същото време задържане на териториите, които към този момент е завзела в елементи от Херсонска и Запорожка области. 

„ Задържането значи дейна защита или изтласкване назад към позициите, от които започнахме нашата атака “, изяснява Скибицки. 

Putin gives military 3 weeks to seize entire region of Ukraine: Kyiv
— Newsweek (@Newsweek)
Контролираните региони в Херсонска и Запорожка области имат стратегическа стойност, тъй като дават на Русия сухопътен достъп до Крим , предава Newsweek.   

„ Те се нуждаят от логистична система, която да минава през Крим, с цел да докара муниции, съоръжение и личен състав на юг “, споделя представителят на ГУР. 

Според Скибицки президентските избори в Русия са предиздвикали силите на Путин да изместят фокуса си в една част от Украйна. Той показва, че три батальона съветски бойци неотдавна са били трансферирани от окупирания Мариупол в съветския граничен район Белгород, „ с цел да обезпечат сигурността и провеждането на изборите “ след голям брой украински удари в региона. 

Предвид идната съветска атака в Луганск и други региони, както и вероятността войната да продължи в обозримо бъдеще, Скибицки акцентира значимостта за Украйна да построи своята защита. 

„ Разбираме какъв брой е значимо за нас да имаме запаси и поддръжката на нашите сътрудници, да развиваме производството си. Този темперамент на дейностите на Руската федерация, с гръмкото име „ настъпателни “, допуска продължителна война. Война на безсилие “, споделя той.  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР