Украинският външен министър заяви, че целта на Украйна през 2024

...
Украинският външен министър заяви, че целта на Украйна през 2024
Коментари Харесай

Кулеба от Давос: Целта на Украйна през 2024 г. е да прогони Русия от своето небе

У краинският външен министър съобщи, че задачата на Украйна през 2024 година ще бъде да овладее въздушното си пространство, само че предизвести, че ще отнеме време да бъде победена Русия и ще бъде нужна помощта на Запада, съобщи Франс прес.

" През 2024 година целта е да прогоним Русия от небето, тъй като този, който управлява небето, ще дефинира по кое време и по какъв начин ще завърши войната ", сподели Дмитро Кулеба на Световния стопански конгрес в Давос.

Във вторник президентът Володимир Зеленски също приказва в Давос за нуждата от реализиране на превъзходство по въздух над Русия.

" След 2014 година бяха направени опити за заледяване на войната в Донбас. Имаше доста авторитетни гаранти - немската канцлерка, френският президент. Но Путин е див звяр, който не се задоволява със замразени артикули ", сподели Зеленски в речта си. Той прикани Запада да помогне на Украйна да получи " въздушно превъзходство " над Русия. " Нашите сътрудници знаят от какво се нуждаем и в какво количество ", сподели Зеленски.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР