Украинският външен министър Дмитрo Кулеба съобщи, че вече 32 държави

...
Украинският външен министър Дмитрo Кулеба съобщи, че вече 32 държави
Коментари Харесай

32 станаха държавите, затворили небето си за Русия

Украинският външен министър Дмитрo Кулеба заяви, че към този момент 32 страни са затворили въздушното си пространство за самолети и самолетни компании на Русия, оповестиха украинските медии, базирайки се на канала на външното министерство в Telegram.
По думите на Кулеба антипутинската коалиция на страните са въвели три пакета мъчителни наказания против Русия.
Финализира се описът на съветските банки, които да бъдат изключени от SWIFT, замразени са на половина финансовите резервоари на Централната банка на Русия, наложени са ограничавания на съветската "Сбербанк ", въведена е възбрана за продажба, доставка, прекачване или експорт в Русия на технологии на нефтопреработка.
Спрян е износът на лицензии с двойно предопределение, в обособени страни е спряно и издаването на визи за съветски жители.
"Руската рубла към този момент е оповестена за исторически най-малко ", съобщи Кулеба.
Министърът добави, че в този момент украинските дипломати организират дейни дипломатически дейности за въвеждане на цялостно ембарго на съветския петрол и газ.
"За пръв път в актуалната история се постановат наказания против настоящия президент Владимир Путин ", акцентира Кулеба.
Освен това в Европа всеобщо закриват съветските канали за разпространяване на дезинформация RT i Sputnik, твърдят украинските медии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР