Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова всички страни от ЕС

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова всички страни от ЕС
Коментари Харесай

Кулеба призова ЕС да създаде специален трибунал за Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани всички страни от Европейски Съюз да поддържат концепцията за основаване на специфичен арбитражен съд , в който в бъдеще да бъде съдено политическото и военното управление на Русия , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Единственото нещо, което предизвика Путин към варварска експанзия в сърцето на Европа, беше възприятието му за цялостна безотговорност . Той го усещаше дълги години и беше уверен, че ще му се размине. Единственият метод това да спре един път вечно е да се сътвори Специален арбитражен съд за експанзията против Украйна. Той ще може да изправи висшето политическо и военно управление на Русия пред правораздаването ", сподели Кулеба посредством видеовръзка на среща на външните министри на Европейски Съюз в понеделник, представен от пресслужбата на украинското външно министерство.

Идеята за основаване на Специален арбитражен съд за съветска експанзия беше препоръчана за първи път от британците, на държавно равнище беше подкрепена, с изключение на Украйна, от Франция, Нидерландия и балтийските страни, както и от Европейския парламент, парламентарните асамблеи на общоевропейските организации и управлението на централните органи на Европейски Съюз.
 Англия желае Путин да бъде съден
Англия желае Путин да бъде съден

Лондон ще търси механизми за това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР