Украинският външен министър Дмитро Кулеба представи днес на президента на

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба представи днес на президента на
Коментари Харесай

Украйна е готова да прекъсне дипломатически отношения с Иран

Украинският външен министър Дмитро Кулеба показа през днешния ден на президента на страната Володимир Зеленски предложение за спиране на дипломатическите връзки с Иран заради доставките на ирански оръжия за Русия . Става дума за безпилотни самолети " Шахид-136 ", които съветската войска преименува на " Геран " и, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Кулеба сподели, че равнището на връзките с Иран към този момент е сведено до най-малко, акредитацията на иранския дипломат не е удължена и единствено няколко души са позволени да работят в посолството.

Министърът сподели, че е призовал страните от Европейски Съюз да наложат наказания на Иран за това, че оказва помощ на Русия да убива украинци. " Твърдите наказания против Иран са изключително наболял въпрос в този момент, когато виждаме известия за за потребление против украинци ", сподели външният министър. " Действията на Иран са измама и неистини, които няма да толерираме, тъй като цялостен Иран извърши тези дейности, като в същото време ни сподели, че е срещу войната и няма да поддържа никоя от страните с оръжие.

По-рано Иран.

Първата поръчка на ирански дронове е била направена от Москва за 1750 дрона едновременно, сподели Кирил Буданов, началник на разследващия отдел на украинското министерство на защитата.

" Следват и нови поръчки, само че скоростта на тяхното произвеждане и доставка до Русия, би трябвало да разберете, това не е еднократен развой ", изясни Буданов. " Те (руските войски) последователно ги изразходват, иранците вършат нови... "

Той настрана посочи, че седем от всеки 10 дрона, пуснати против Украйна били сваляни от украинските военни.

Москва е изчерпала доста запасите от лични ракети , съгласно началника на военното разузнаване на Украйна. Например от предвоенния ресурс от ракети " Искандер ", по думите му, към този момент са изразходвани 87%.
 Привършват ли съветските прецизни ракети?
Привършват ли съветските прецизни ракети?

Каква е ролята на иранските дронове?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР