Украинският външен министър Дмитро Кулеба посочи, че е дошъл в

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба посочи, че е дошъл в
Коментари Харесай

Кулеба в България: Борим се не само за родината си, но и за вас

Украинският външен министър Дмитро Кулеба уточни, че е пристигнал в България, с цел да благодари на българите и държавното управление за приемането на украинските бежанци.

„ Още през цялото време на съветската експанзия против Украйна България ясно показва и поредно поддържа Украйна за Европейския съюз и НАТО. Сигурен съм, че България прави това не поради обичайните ни другарски връзки, само че и тъй като схваща, че сигурността на Украйна значи и сигурност за България и всички страни на Черно море”, добави Кулеба.

По думите му това, което сега става в родината му, е извънредно значимо за бъдещето на района. „ Ние в Украйна се бием освен за нашата сигурност. Ние се борим и за вас. За да може вие в никакъв случай да не бъдете изправени пред нещастието на съветските опити да окажат влияние във вашата страна. Това е обща кауза”, съобщи още той.

„ Наясно съм за ролята на Русия в историята на България. Исторически Русия е направила някои неща, които оставят страсти у хората. Но сега е друга - унищожава, убива, изтезава, изнасилва. Това не е Русия, която заслужава състрадание и схващане. Искам всички да разберете това”, безапелационен бе той.

С украинския външен министър Дмитро Кулеба обсъдихме продължаващата експанзия на Русия в Украйна. За следващ път беше изразена поддръжката ни към украинската страна. Това сподели външният министър Теодора Генчовска след срещата с украинския си сътрудник.

„ Това, което е доста значимо сега за украинския народ, е да усеща, че цялата демократична общност поддържа Украйна. Ние се опитваме оптимално да подпомогнем украинския народ. Повече от 91 000 жители са признати в България. 80 000 от тях към този момент са получили краткотрайна протекция. България продължава да реализира филантропична помощ на страната”, акцентира Генчовска.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР