Украинският външен министър Дмитро Кулеба подчерта важността на предоставянето на

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба подчерта важността на предоставянето на
Коментари Харесай

Украинският външен министър: Най-добрият начин да спрем Путин е да се дадат на Украйна необходимите оръжия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба акцентира значимостта на даването на Украйна на нужните оръжия и търсенето на отговорност от Русия, с цел да се избегнат по-нататъшни зверства. Това съобщи той пред публицисти в четвъртък преди съвещание на високо равнище на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който разисква въпроса за търсене на отговорност на Русия за нейната инвазия в Украйна, заяви Укринформ.
 
" Принципът на териториалната целокупност на всяка държава-членка е извънредно значим. Ето за какво ние ще използваме тази опция за по-нататъшна консолидация на миролюбивите държави-членки на Организация на обединените нации. Най-добрият метод да предотвратим по-нататъшни съветски зверства, да спрем Путин, е да да даде на Украйна всички нужни оръжия, които ще ни разрешат да освободим нашите територии и да спасим хората от убийства, мъчения, изнасилвания и други закононарушения, осъществени от съветската войска на украинска територия ", сподели Кулеба.
 
Що се отнася до битката против безнаказаността, на Международния углавен съд (МНС) би трябвало да бъдат дадени всички благоприятни условия да преследва отговорните за закононарушения против човечеството, военни закононарушения и закононарушения геноцид, както и да сътвори специфичен арбитражен съд, който да съди Русия за закононарушението експанзия, сподели Кулеба.
 
Според него обаче " по правни аргументи МНС не може да направи това, само че закононарушението експанзия не би трябвало да остава ненаказано ". Той сподели, че Русия " в никакъв случай няма да ратифицира корекция, която разрешава тази страна да бъде съдена за закононарушението експанзия ":
" Но съм сигурен, че ще намерим излаз. Ще намерим решение. Справедливостта също е оръжие и е значимо да го използваме пълноценно ", сподели Кулеба.
 
Украйна ще работи с всички страни, които са подготвени да се борят с безнаказаността и да се опълчват на злото на интернационалните закононарушения, добави той.
" Нищо няма да ни спре. Справедливостта и специфичното интернационално правораздаване лишава време, само че ви убеждавам, че дружно ще победим и справедливостта ще спечелва ", сподели Кулеба.
 
На въпрос по какъв начин ще взаимодейства с съветския външен министър Сергей Лавров, който участва на съвещанието на Съвета за сигурност, Кулеба сподели: " Ще съблюдавам обществена отдалеченост с него ". В четвъртък, като част от седмицата на високо ниво на 77-та сесия на Общото заседание, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира съвещание за битка с безнаказаността по отношение на съветската война в Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР