Украинският външен министър Дмитро Кулеба обвини НАТО в липса на

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба обвини НАТО в липса на
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба разкритикува НАТО: Спрете с оправданията, рискувате руската агресия да се повтори

Украинският външен министър Дмитро Кулеба упрекна НАТО в липса на " политическа воля " за бързо приемане на страната му в Алианса, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10283
" Всичко е допустимо, когато има политическа воля ", сподели министърът в изявление пред телевизия Си Ен Ен. Първият посланик на Украйна даде за образец неотдавнашното приемане в НАТО на Финландия, което по думите му до неотдавна е било нещо немислимо.

" Докато Украйна остава отвън НАТО, ще има риск от повтаряща се съветска експанзия против страната ", означи Кулеба.

В публикация, оповестена от сп. " Форин Афеърс ", министърът прикани страните членки на НАТО " да спрат с оправданията и да задвижат процеса ".

Той напомни срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година, на която на Украйна към този момент беше предоставена вероятност за присъединение. На идната среща на върха на пакта в литовската столица Вилнюс през юли Киев чака да получи съответни задължения за участието си във военния Алианс, написа Българска телеграфна агенция.

Засега обаче няма направена точна времева рамка за присъединението на Украйна към НАТО и сходна стъпка се счита за малко евентуална преди завършването на войната с Русия. Москва оправда нашествието си в Украйна, почнало преди повече от 14 месеца, с изказванието, че желае да предотврати влизането на съседката си в Северноатлантическия Алианс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР