Украинският външен министър Дмитро Кулеба изключи възможността да се отстъпи

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба изключи възможността да се отстъпи
Коментари Харесай

Украйна изключва възможността да отстъпи територия на Русия, за да осигури мир

Украинският външен министър Дмитро Кулеба изключи опцията да се отстъпи украинска територия на Русия като част от спокойно съглашение и съобщи, че сега не се водят мирни договаряния сред Москва и Киев, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6362
" Целта на Украйна в тази война е да освободим нашите територии, да възстановим териториалната си целокупност и цялостния суверенитет на Източна и Южна Украйна. Това е крайната точка на преговорната ни позиция ", съобщи той по време на брифинг. 

Този месец Русия пое контрола над Луганска област в Източна Украйна и се надява да завладее цялата територия, която към момента не управлява в прилежащата Донецка област - част от промишления район Донбас.

Кулеба заяви в изявление, оповестено по-рано през днешния ден - преди диалозите в Истанбул с публични лица от Украйна, Русия, Турция и Организация на обединените нации, че договорка за обновяване на блокирания от Русия експорт на зърно, наподобява доста близо.

" В момента няма никакви (мирни) договаряния сред Русия и Украйна, поради съветската позиция и продължаващата експанзия против нашата страна ", съобщи украинският външен министър. 

Запитан за решението на канадското държавно управление да върне на Германия ремонтираната турбина, нужна за газопровода " Северен поток 1 " сред Русия и Германия, Кулеба съобщи, че Киев е определил дейностите като " неточност " по време на диалози с Берлин и Отава.

Канадското държавно управление съобщи в събота, че издава " лимитирано във времето и отменяемо решение ", с което да освободи връщането на турбини от наложените им съветски наказания, защото Европа се стреми да резервира енергийните си потоци, до момента в който не откри енергийна самостоятелност от съветския газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР