Украинският външен министър Дмитро Кулеба и китайският му колега са

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба и китайският му колега са
Коментари Харесай

Киев и Пекин умуват как да сложат край на войната в Украйна

Украинският външен министър Дмитро Кулеба и китайският му сътрудник са разискали вероятностите за мир в съвсем двегодишната война на Киев против Русия , оповестява Ройтерс.

Кулеба разясни, че по време на Мюнхенската конференция по сигурността с Ван И са дискутирали двустранните връзки, търговията и нуждата от възобновяване на обективен и дълготраен мир в Украйна. По думите му двамата са разискали проектите на Украйна за осъществяване на световна мирна среща. Външните министри са постигнали единодушие за нуждата от поддържане на украинско-китайските контакти на всички равнища.

Китай продължава да предизвиква мирните договаряния и да играе позитивна роля за възобновяване на мира. Украйна се стреми да ускори връзките си с Пекин и да завоюва поддръжката на Китай за, който се концентрира върху изтеглянето на съветските войски от окупираната територия, възобновяване на постсъветските граници от 1991 година и рамката, която да подведе Москва под отговорност за нейните дейности.

Китай, който търси " стратегическо партньорство " с Русия, предходната година предложи, призоваващ за преустановяване на огъня, договаряния и завършек на глобите против Русия. Но проектът реализира дребен прогрес.

Китай не е основателят на украинската рецесия, нито е страна в спора, уточни Ван И. Китай съблюдава дългогодишната си политика на невмешателство във вътрешните работи на други страни. Но в това време страната се опита да се показа като виновна огромна нация, настояваща за разговор за разрешаване на световни проблеми.

Според Ван И договарянията за мир би трябвало да стартират допустимо най-скоро, с цел да се понижат загубите и за двете страни. Докато към момента има искрица вяра за мир, няма да се откажем, добави той.
 Украйна предложения Си Дзинпин на кротичък конгрес
Украйна предложения Си Дзинпин на кротичък конгрес

Киев търси необятна интернационална поддръжка на своята позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР