Украинският специален следовател Гюндуз Мамедов, който отговаря за документирането на

...
Украинският специален следовател Гюндуз Мамедов, който отговаря за документирането на
Коментари Харесай

Украински специален следовател поиска международна помощ в разследването на престъпления

Украинският специфичен следовател Гюндуз Мамедов, който дава отговор за документирането на военни закононарушения, прикани за интернационална поддръжка при следствието на евентуални нарушавания на интернационалното филантропично право във войната на Русия против Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11783
Мамедов съобщи пред ДПА в Киев, че правосъдните управляващи на други страни биха могли да водят следствие по такива въпроси, в случай че има учредения за това. Такъв ще бъде казусът, в случай че жертвите на войната в Украйна са в страни като Германия, сподели той.

" От септември предходната година сме записали към 500 случая на нарушавания на интернационалното филантропично право. В следствието би трябвало да вземат участие и други институции ", акцентира Мамедов. Той добави, че немското законодателство е образец за подражателство, защото организира правосъдни производства за закононарушения, осъществени по време на войната в Сирия.

В момента следователят разчита на немското държавно управление да " се бори за основаването на интернационална институция, която да се занимава напълно с следствието на закононарушенията против Украйна ". Запитан дали от украинска страна също са осъществявани нарушавания на интернационалното филантропично право и дали тя би трябвало да бъде разследвана по същия метод, той съобщи, че " това също не го оспорва ".

От 2016 година Мамедов е украински прокурор за Крим, анексиран от Русия през 2014 година в прорез с интернационалното право, и заместител основен прокурор на Украйна от 2019 година до 2021 година. Към момента Мамедов управлява група, която събира доказателства за нарушавания на интернационалното филантропично право, като също така дефинира правила и правила за забърканите във въоръжени спорове. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР