Украинският президент Зеленски назначи генерал полковник Александър Сирски за главнокомандващ

...
Украинският президент Зеленски назначи генерал полковник Александър Сирски за главнокомандващ
Коментари Харесай

Официално: Зеленски уволнява генерал Залужни, на негово място застава Александър Сирски

Украинският президент Зеленски назначи военачалник полковник Александър Сирски за главнокомандващ на Въоръжението сили на Украйна. Той заменя на поста военачалник полковник Валери Залужни, написа 24 часа.
Прочетете още


Изявлението следва дни на спекулации, че Зеленски обмисля да уволни своя известен шеф на армията, който е възприеман от доста украинци като народен воин.

Малко преди този момент известие Руслан Умеров, военният министър на Украйна, разгласи, че ще има промени в управлението на Въоръжените сили. По същото време президентът Зеленски и главнокомандващият Валери Залужни разгласиха известия за обща среща, която се е състояла през днешния ден. Двамата са разискали " обновяването на управлението на ВСУ ". Зеленски е предложил на ген. Залужни да продължат " да бъдат в един тим ".

I met with General Valerii Zaluzhnyi.
I thanked him for the two years of defending Ukraine.
We discussed the renewal that the Armed Forces of Ukraine require.
We also discussed who could be part of the renewed leadership of the Armed Forces of Ukraine.
The time for such a renewal…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)

" Обсъдихме от какво възобновяване се нуждаят въоръжените сили на Украйна. Обсъдихме и кой може да бъде в обновеното управление на въоръжените сили на Украйна. Времето за това възобновяване е в този момент ", се споделя в изказването на Зеленски в " Телеграм ".

В настрана изказване Залужни оповестява, че е имал " значим и сериозен диалог " със Зеленски и че е взето решение за смяна на тактиката и тактиката на бойното поле.

" Задачите на 2022 година са разнообразни от дилемите на 2024 година Следователно всеки би трябвало да се промени и да се приспособява към новите действителности. За да спечелим и дружно ", се споделя в изказването му в " Телеграм ".

Министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров също направи изказване, като съобщи, че решението за промяната на военно управление е взето, написа " Дневник ".

" Войната не остава същата. Войната се трансформира и изисква смяна. Необходими са нови подходи и нови тактики. Днес беше взето решение за нуждата от промяна на управлението на въоръжените сили на Украйна ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР