Украинският президент Володомир Зеленски заяви пред лидерите на Г-7, че

...
Украинският президент Володомир Зеленски заяви пред лидерите на Г-7, че
Коментари Харесай

Зеленски пред Г-7: Трябва да създадем щит срещу руските ракети

Украинският президент Володомир Зеленски съобщи пред водачите на Г-7, че Владимир Путин към момента има средства за задълбочаване на войната и изиска помощ за основаването на щит против съветските ракетни удари и въздържане на Русия. 
Прочетете още
Украинският президент удостовери позицията си против всевъзможни договаряния с Русия, до момента в който тя е ръководена от Владимир Путин, и прикани за още наказания по отношение на Москва:

" За сходна нова вълна гнет би трябвало да има нова вълна с отговорност за Русия. Нови наказания, нови форми на политически напън и нови форми на поддръжка за Украйна. Терористичната страна би трябвало да бъде лишена даже от мисълта, че нова вълна гнет може да ѝ донесе каквото и да било ",

Зеленски изясни, че чака прогрес на днешната среща на министрите на защитата в Брюксел и означи, че се надява форматът " Рамщайн " да реализира решение за нови доставки на оръжия и муниции. Той благодари на немския канцлер Олаф Шолц за изпратените зенитно-ракетни комплекси ИРИС-Т. Украинският министър на защитата Олексий Р е зников заяви, че в Украйна са пристигнали още четири системи за залпов огън HIMARS и се чакат спомагателни американски зенитни комплекси " Насамс ".

  Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров не отхвърли опцията за  среща на президента Владимир Путин с американския му сътрудник Джо Байдън за украинския спор. От Вашингтон обаче реагираха, че не виждат в мненията на Лавров градивно и законно предложение за разговор и дипломатически дейности.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР