Украинският президент Володомир Зеленски заяви днес пред лидерите на Г-7,

...
Украинският президент Володомир Зеленски заяви днес пред лидерите на Г-7,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пред Г-7: Путин все още притежава средства за ескалация на войната

Украинският президент Володомир Зеленски съобщи през днешния ден пред водачите на Г-7, че Владимир Путин към момента има средства за ескалация на войната и изиска помощ за основаването на въздушен щит против съветските удари, които страната понася към този момент втори ден, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Зеленски изиска поддръжка за насърчаване на въздушните качества на страната и въздържане на Русия. " Когато Украйна получи задоволително количество съвременни и ефикасни системи за противовъздушна защита, основният детайл на съветския гнет - ракетните удари - ще изгуби въздействието си ", уточни украинският президент, представен от Ройтерс.

Той благодари на немския канцлер Олаф Шолц за бързата доставка на зенитно-ракетните комплекси ИРИС-Т и на американския президент Джо Байдън за обещаните от него противовъздушни системи. Зеленски изрече вяра, че те ще бъдат със междинен и дълъг обхват.

Володимир Зеленски прикани страните от Г-7 да поддържат и таван на цените на съветските газ и нефт за " нулева облага за терористичната страна ".

" Руският водач, който е на края на царуването си, към момента има средства за ескалация ", съобщи Зеленски на виртуалната среща на страните от Г-7 съгласно британския превод на речта му, публикуван от украинското президентство.

Украинският президент насочи и обвинявания против Москва, че желае да въвлече Беларус във войната и изиска от водачите на Г-7 " основаване на задача от интернационалните наблюдаващи по границата сред Украйна и Беларус за гарантиране на сигурността ". Минск разгласи през вчерашния ден основаването на взаимна войскова формация със своя съдружник Русия и упрекна Киев, че възнамерява офанзива против Беларус, с което ускори опасенията за директна интервенция в спора.

" Украйна не е възнамерявала и не възнамерява военни дейности против Беларус ", акцентира украинският президент, който възобнови апелите си за усилване на глобите против Москва и военната помощ за Украйна.

След съвсем два дни на съветски обстрел по страната му, Зеленски съобщи, че ракетните удари са били повече от 100, ориентирани против цивилни и гражданска инфраструктура.

" Русия може да предизвика безпорядък в Украйна и в целия либерален свят, като употребява всички средства - от ракетни удари до завладяване на нуклеарна централа и закани от нуклеарна злополука, от бойкот на европейска инфраструктура до тенденциозен опит за разрушение на украинските енергийни мощности ", разяснява Зеленски.

Москва призна за ударите по украинска енергийна инфраструктура в няколко области като възмездие за частичното взривяване на Кримския мост в събота и неуспехите на бойното поле.

Володимир Зеленски е повторил пред водачите на Г-7, че няма предпочитание за договаряния с съветския президент Владимир Путин, тъй като " не може да има разговор с съветски лидер без бъдеще ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР