Украинският президент Володимир Зеленски заяви в събота, че Украйна ще

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в събота, че Украйна ще
Коментари Харесай

Зеленски: Ще си върнем всички загубени градове в Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в събота, че Украйна ще си върне всички градове , които е изгубила от Русия, в това число Северодонецк.

" Всички наши градове - Северодонецк, Донецк, Луганск - ще си ги върнем ", сподели той в късно вечерно видеообръщение.

Това беше единственият път в обръщението, в който той загатна Севетородонецк, който по-рано денем дефинитивно падна в ръцете на силите на Москва след седмици на жестоки боеве.

Зеленски също по този начин призна, че войната е станала сложна за прочувствено справяне. Той съобщи, че през последните 24 часа Украйна е била изумена от 45 съветски ракети и снаряди, което той дефинира като безсрамен, само че жертван опит да се пречупи духът на народа му.
 Кадиров се хвали с надзор над летището в Северодонецк
Кадиров се хвали с надзор над летището в Северодонецк

Игор Конашенков изброява за унищожени 80 полски наемници

" На този стадий от войната е духовно мъчно, прочувствено мъчно... нямаме визия какъв брой дълго ще продължи, какъв брой още удари, загуби и старания ще са нужни, преди да забележим, че успеха е на хоризонта ", сподели той.

Зеленски продължи да пледира за повече оръжия, като съобщи, че непрестанните ракетни офанзиви удостоверяват, че глобите против Русия не са задоволителни , с цел да оказват помощ на Украйна.
 ISW: След рухването на Северодонецк идва ред на Лисичанск
ISW: След рухването на Северодонецк идва ред на Лисичанск

Расте съпротивата против окупаторите в Херсон

" Системите за противовъздушна защита - модерните системи, с които разполагат нашите сътрудници - не би трябвало да бъдат на полигони или в хранилища, а в Украйна, където са нужни в този момент, нужни повече от където и да било другаде по света ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР