Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че е жизненоважно Русия

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че е жизненоважно Русия
Коментари Харесай

Зеленски: Русия трябва да бъде принудена да участва в мирни преговори

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи нощес, че е жизненоважно Русия да бъде принудена да взе участие в " същински " мирни договаряния и разказа съветската страна като дестабилизираща мощ по редица въпроси, в това число изменението на климата, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Във вечерното си видеообръщение Зеленски осъди " съветското дестабилизиращо въздействие ", защото, по негови думи, светът е изправен пред война и енергийна и продоволствена рецесия, а нормалните интернационалните връзки са разрушени. Дневният ред в региона на климата " в действителност страда ", само че не може да бъде " отсрочен ", съобщи той.

" Така че всеки, който се отнася съществено към дневния ред за климата, би трябвало да се отнася съществено и към нуждата неотложно да бъде спряна съветската експанзия, да бъде възобновена нашата териториална целокупност и да бъде принудена Русия да взе участие в същински мирни договаряния ", сподели Зеленски.

Съветник на Зеленски съобщи по-рано, че Украйна е подготвена за договаряния с съветски водач, само че не и с президента Владимир Путин.

Междувременно стана ясно, че съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан е взел участие в поверителни диалози с висши съветски чиновници, целящи да понижат риска от разширение на войната в Украйна, съобщи Ройтерс, базирайки се на източник, осведомен с диалозите.

Източникът, който е поискал да остане неизвестен, е декларирал, че диалозите не престават. За водените от Съливан диалози първо заяви в. " Уолстрийт джърнъл ".

В свое изявление на събитие в Икономическия клуб на Ню Йорк Съливан не загатна дали той самият е взел участие в директни диалози, само че означи, че неведнъж е заявявал, че " разполагаме с канали за връзка с Руската федерация на високо ниво ". " Правили сме го, когато е било належащо, с цел да изясним евентуални недоразумения, както и да се опитаме да понижим риска и да понижим опцията за злополука като евентуалната приложимост на нуклеарно оръжие ", сподели той.

Белият дом, който е деликатен да не подхваща дипломатически ходове във връзка с Украйна без украинско присъединяване, не отхвърли, че диалозите са се състояли. " Запазваме си правото да беседваме непосредствено на високо ниво по въпроси, които вълнуват Съединени американски щати. Това се случи през последните няколко месеца. Разговорите ни бяха съсредоточени само върху... намаляването на риска и връзките сред Съединени американски щати и Русия ", съобщи пред кореспонденти говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер. Тя добави, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна ще бъде " твърда и непоколебима ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР