Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес пред световните лидери, събрали

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес пред световните лидери, събрали
Коментари Харесай

Зеленски: Окупаторът трябва да се върне на собствената си земя

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден пред международните водачи, събрали се в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации, че Русия се пробва да манипулира дефицита на храна в международен мащаб, с цел да накара интернационалната общественост да признае земите, които е заграбила от Киев, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленски, който за пръв път участва персонално на годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, откогато през 2022 година Русия нахлу в страната му, разкритикува Москва, че се " пробва да употребява дефицита на храна на международния пазар, с цел да получи признание на някои, в случай че не и на всички завзети територии ".

Президентът упрекна Русия, че прави геноцид, като отвлича украински деца. Той сподели, че Киев работи по подготовката на международна среща на върха за мир.

" Украйна прави всичко допустимо да подсигурява, че след съветската експанзия никой в света няма да дръзне да нападне която и да било страна. Окупаторът би трябвало да се върне на личната си земя ", съобщи Зеленски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР