Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му е достигнала

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му е достигнала
Коментари Харесай

Зеленски: Невъзможно е да се каже кога ще освободим украинската земя, но ще го направим

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че страната му е достигнала стратегическа повратна точка във войната с Русия, само че предизвести, че е невероятно да се каже какъв брой ще продължат боевете, съобщи Ройтерс.

" Невъзможно е да се каже какъв брой дни има да освобождаваме украинската земя. Но е допустимо да кажем, че ще го създадем. Защото към този момент достигнахме стратегическа повратна точка ", сподели той в телевизионно послание и прикани интернационалната общественост да ускори санкционния напън против Русия.

" Украинците са горди хора, които постоянно пазят земята си и няма да дадат на окупатора нито едно парче от тази земя ", продължи той.

Преминавайки за малко към съветски език, президентът жигосах Русия за това, че хипотетично изпраща наемници да се бият в Украйна, като сподели, че те " просто идват да убиват на земя, която не е тяхна... “

„ Ето по какъв начин съветската войска се отнася към украинците, ето по какъв начин се отнася към тези в Донбас - както те се показват, към рускоговорящите ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР