Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че се е срещнал със

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че се е срещнал със
Коментари Харесай

Зеленски каза, че се е срещнал със сина на американския милиардер и филантроп Уорън Бъфет

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че се е срещнал със сина на американския милиардер и човеколюбец Уорън Бъфет. Срещата е била през днешния ден в Киев и двамата са обсъждали разнообразни способи за помагане на страната да се възвърне, съобщи Ройтерс.

" Дискутирахме помощта, която ще е скъпа за нашата страна. Аз му предложих опция да се причисли към планове за възобновяване на напоителната система в Одеска област, за поддръжка на нашия народ и за разминиране ", сподели Зеленски в Туитър по отношение на срещата си с Хауърд Бъфет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Неговият татко Уорън Бъфет е шеф на конгломерата " Бъркшър хатауей " и началник на фондацията " Хауърд Дж. Бъфет ", която сама се показва като една от най-големите благотворителни фондации в Съединени американски щати. Тя имаше активи в размер на 529 милиона $ към края на 2020 година и в уеб страницата си написа, че нейни цели са световната хранителна сигурност, публичната сигурност и смекчаването на последствията от споровете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР