Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че САЩ подготвят помощ на

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че САЩ подготвят помощ на
Коментари Харесай

САЩ подготвя финансиране на производството на украински дронове

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Съединени американски щати приготвят помощ на стойност 800 млн. $ за финансиране на производството на украински дронове.

Според Зеленски това е в допълнение към оповестения при визитата на американския министър на защитата Лойд Остин в Киев пакет от към 400 млн. $ помощи за нови оръжия.

" Днес има ново решение на Съединени американски щати да поддържат Украйна. Нов пакет за защита. Сумата е 400 млн. $. Подготвя се още един обособен пакет - финансиране на производството на украински дронове за 800 млн. $. Украйна е признателна за тази поддръжка. Трябва да подсигуряваме, че макар всички политически закани в света, Украйна може поредно да пази своя суверенитет и самостоятелност. И сигурно ще го създадем ", сподели Зеленски.

Президентът Зеленски акцентира, че Украйна се нуждае от решимостта на сътрудниците в осъществяването на неговия " проект за победа ", изключително на фона на информацията за особената роля на Северна Корея в поддръжка на Русия. По думите му " Путин се опасява от мира и по тази причина търси способи да ускори експанзията и да изведе Северна Корея на фронта ".

Предварителният пакет военни помощи беше разгласен от президента на Съединени американски щати Джо Байдън на 16 октомври. Пакетът от 425 млн. $ за подкрепяне сигурността на Украйна включва системи за противовъздушна защита, муниции, военно съоръжение и други оръжия.
ТЕМА преди 17 минути 231 преди 2 часа 541 преди 2 часа 992
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР