Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е възможно да се

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е възможно да се
Коментари Харесай

Зеленски с готовност за избори в Украйна във военно време, ако Западът помогне финансово

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е допустимо да се произведат избори във време на война, в случай че сътрудниците си поделят разноските, законодателите одобрят и всички отидат до урните, съобщи Българска телеграфна агенция.

Избори не могат да бъдат планувани по силата на настоящето военно състояние, което е удължавано на всеки 90 дни и актуалното изтича на 15 ноември. Според естествения електорален график трябваше през октомври да има парламентарни избори, а през март 2024 година – президентски.

Представители на Конгреса на Съединени американски щати посетиха Киев на 23 август. Сред тях бе сенаторът Линдзи Греаъм, който изрази удивление от битката на Украйна против съветския президент Владимир Путин, само че сподели, че страната би трябвало да покаже, че е друга от Русия, като създаде избори във военно време.

Зеленски сподели, че е разискал тематиката с Греъм, в това число въпроса с финансирането и потребността от смяна на закона. По думите му са нужни 5 милиарда гривни (135 милиона долара) за избори в спокойно време.

„ Не знам какъв брой ще са нужни във военно време. Така че му споделих, че в случай че Съединени американски щати и Европа дават финансова подкрепа… “, съобщи Зеленски.

Зеленски добави, че няма да вземе от плануваните за оръжия пари, с цел да ги даде за избори. По думите му би трябвало да бъдат изпратени наблюдаващи в окопите на фронта, с цел да бъдат законни изборите. Както и да бъде обезпечен достъп за гласоподаване на милионите украинци, живеещи в чужбина.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР