Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е провел откровен разговор

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е провел откровен разговор
Коментари Харесай

Зеленски провел откровен разговор с Орбан на случайна среща в Аржентина

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е провел " прям " диалог с индивида, който заплашва да блокира устрема на Украйна за участие в Европейски Съюз. Той се срещна с унгарския министър председател Виктор Орбан в коридорите на церемонията по встъпване в служба на аржентинския президент Хавиер Милей.

" Беше допустимо най-откровен [разговор] - и явно говорихме за нашите европейски каузи ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение, оповестено в Telegram рано в понеделник.

Непланираната среща сред двамата водачи се случва на фона на заканите на Орбан да блокира по-голяма финансова поддръжка на Европейски Съюз за Киев и опълчването му за влизането на Украйна в блока.

Ръководителят на пресслужбата на Орбан Берталан Хаваси удостовери срещата в имейл, в който не се показва дали унгарският водач ще продължи да се опълчва на влизането на Украйна в Европейския съюз.

" По отношение на присъединението на Украйна към Европейски Съюз Виктор Орбан алармира, че страните членки на Европейския съюз непрестанно разискват този въпрос ", се споделя в известието.

Zelensky confronts Orban at the Argentina Presidential inauguration
— Samuel Ramani (@SamRamani2)
Кадри от инцидентния диалог сред двамата мъже бяха показани в YouTube по време на живото предаване на церемонията от Аржентина. Не е ясно обаче какво тъкмо са съумели да си кажат.

Но размяната на реплики се случва в навечерието на седмица, която може да се окаже решаваща за военните дейности в Украйна, предава английската медия BBC.

Във вторник президентът Зеленски ще замине за Вашингтон, където ще се опита да избави пакет от 60 милиарда $ от американската военна помощ за защита, откакто републиканците блокираха законопроекта за незабавни разноски в помощ на въвлечената във война страна. Те настояват, че повече пари би трябвало да бъдат ориентирани към вътрешната сигурност на границата сред Съединени американски щати и Мексико вместо към Украйна. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упорства законодателите да одобрят средствата, само че по въпроса текат бурни полемики.

Зеленски ще бъде на посещаване в Белия дом за повторно след началото на войната - предходната му аудиенция беше през септември 2022 година

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР