Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е притеснен от перспективата

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е притеснен от перспективата
Коментари Харесай

Зеленски покани Тръмп в Киев, но само ако спре войната за 24 часа

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е обезпокоен от вероятността Доналд Тръмп да се завърне в Белия дом, като дефинира изказванието на Тръмп, че може да спре войната на Украйна с Русия за 24 часа, като доста рисково, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление за английския Channel 4 News, излъчено през вчерашния ден, Зеленски предложения някогашния президент и главен кандидат за президентската номинация на републиканците да посети Киев, само че единствено в случай че Тръмп извърши обещанието си.

" Доналд Тръмп, поканвам ви в Украйна, в Киев. Ако съумеете да спрете войната в границите на 24 часа, мисля, че това ще е задоволително, с цел да дойдете ", сподели Зеленски.

Украинският водач също по този начин показа загрижеността си по отношение на едностранните дейности на Съединени американски щати, които не регистрират гледната точка на Украйна, като означи неналичието на детайлности към " мирния проект " на Тръмп.

Украинският президент дефинира реториката на някогашния собственик на Белия дом като доста рискова и наподобява се притеснява, че концепцията на Тръмп за решение посредством договаряния може да включва огромни отстъпки на Украйна пред Русия, показва Ройтерс.

Тръмп нееднократно е упорствал, че е в добра позиция да контракти преустановяване на войната, която бушува към този момент съвсем две години, като е казвал, че има положителни връзки както с съветските, по този начин и с украинските водачи. През цялата си политическа кариера той постоянно е обсипвал с похвали съветския президент Владимир Путин, в това число след нашествието на Москва в Украйна през февруари 2022 година, показва АП.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР