Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е обиден на Турция,

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е обиден на Турция,
Коментари Харесай

Зеленски заяви, че е „обиден“ на Турция, защото приема руски туристи


Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е " афектиран " на Турция, тъй като приема съветски туристи, заяви турското издание Хаберлер, цитирайки гръцката телевизия ЕРТ.

„ Турция от една страна играе ролята на медиатор и поддържа Украйна с значими стъпки, само че въпреки това виждаме, че те се приготвят да одобряват доста туристи, особено от Русия. Като президент, желая да кажа, че в случай че желаеме да имаме другарски връзки, това не би трябвало да се позволява, защото значи използване на двоен стандарт по отношение на Украйна. Това не е вярно. Вие за истината ли сте, или не? Трябва да извършите избор “, е декларирал Зеленски, отбелязва Хаберлер.

В ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването реагираха остро на изказването, защото украинският президент нееднократно е изказвал позитивни послания за ролята на Турция като медиатор в руско-украинския спор.

Един от най-активните членове на Партията на справедливостта и развиването Шамил Таяр написа яростно обръщение в „ Туитър “, като окачестви Зеленски като " малоумен комик ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Използвани са материали на Българска телеграфна агенция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР