Украинският президент Володимир Зеленски за първи път посочи броя на

...
Украинският президент Володимир Зеленски за първи път посочи броя на
Коментари Харесай

За 1300 загинали украински войници, призна Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски за първи път уточни броя на военнослужещите, които са починали при отбраната на Украйна от началото на войната, т.е. за 16 дни. УНИАН оповестява, че украинският президент е дал конференция . До този миг съвсем всекидневно украинският президент се превръщане към сънародниците си с видеа, снимани в разнообразни елементи на Киев. В момента обаче украинското командване е в очакване да сериозна атака към столицата Киев. Има данни, че съветската войска активизира нови сили, в това число и наемници.

По негови данни са починали 1300 украински военнослужещи .

Едновременно с това Зеленски декларира, че загубите на съветската войска за неведнъж повече - 12 000 . " Не съм благополучен, че те имат 12 хиляди починали ", споделя президентът. Зеленски изяснява, че това не е неговото виждане за света като цяло, защото руснаците също имат родители и близки. " Повечето съветски бойци обаче не знаят нищо, когато идват в Украйна, приказва им се за някакъв " фаашизъм ".
 Организация на обединените нации: 564 цивилни са починали във войната в Украйна
Организация на обединените нации: 564 цивилни са починали във войната в Украйна

Сред жертвите има и 41 деца

Володимир Зеленски разяснява и вероятността съветски войски да влязат в Киев - " окупаторите ще влязат в Киев, в случай че унищожат всички нас ".

" Ако има стотици хиляди хора и десетки хиляди военни, които Русия в този момент активизира, а те ще дойдат със стотици или хиляди, танкове - те ще влязат в Киев. Ние разбираме това. Ако ще подхващат тактиката на килимна бомбардировка и просто решат да заличат историята на този район, историята на Киевска Рус, историята на Европа - те ще влязат в Киев. Ако унищожат всички ни - ще влязат в Киев ", споделя президентът.

" Ако това е задачата, дано дойдат ", декларира Зеленский и добавя, че тогава руснаците ще би трябвало сами да живеят на тази земя: " Те няма да намерят другари измежду нас тук . "

Припомняме, че данни за починалите военни не се изнасят нито от едната, нито от другата страна. Периодично обаче се оповестяват данни за противниковата страна. Според Русия, по данни от втори март, като оттогава няма друга публична информация, а " обезвредените " украинци са най-малко 12 000.
 Украйна: Новите опити за евакуация на обсадените градове се усложняват
Украйна: Новите опити за евакуация на обсадените градове се усложняват

Създадени са филантропични коридори от Мариупол, Суми и градове и села отвън столицата Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР