Украинският президент Володимир Зеленски все още не е успял да

...
Украинският президент Володимир Зеленски все още не е успял да
Коментари Харесай

Украйна: Зеленски иска да говори с Путин, но не му отговарят

Украинският президент Володимир Зеленски към момента не е съумял да беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин, с цел да разиска нарастващия спор в Източна Украйна , макар че е подал молба за това , съобщи представителят на Зеленски в понеделник, оповестява " Ройтерс ".

Украйна и Русия си трансферират виновността за влошаващата се обстановка в източния район на Донбас, където украинските войски се борят с подкрепяните от Русия сили.

Юлия Мендел, представител на Зеленски, съобщи в понеделник пред " Ройтерс ", че украинският водач се е опитал и не е съумял да приказва с Путин по въпроса. " От кабинета на президента, несъмнено, желаеха да приказват с Владимир Путин . Все още не сме получили отговор и доста се надяваме, че това не е отвод от разговор ", сподели Мендел.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не е виждал сходно искане за диалози " през последните дни " и не знае, неотдавна де е отправено такова искане.
 Украйна изключи атака против проруските сепаратисти
Украйна изключи атака против проруските сепаратисти

Освобождението на краткотрайно окупираните територии със мощ неизбежно ще докара до гибелта

На въпрос дали Путин има какво да каже на Зеленски , Песков сподели, че се надява, че това, което той назовава " политическа мъдрост ", ще надделее в Киев , когато става въпрос за деескалация и отбягване на евентуална война.

Мендел разяснява, че Русия е събрала над 40 000 бойци на източната граница на Украйна и над 40 000 бойци в Крим . Тези числа са по-високи от тези, разкрити преди този момент от ръководителя на въоръжените сили на Украйна в Народното събрание през март.

Зеленски би трябвало да пътува до Париж за диалози за скупчването на съветските войски и нарастващия спор в Донбас, добави тя. Среща сред Зеленски и френския президент Еманюел Макрон се чака до края на тази седмица.

Украйна се притеснява, че Кремъл основава рецесия, с цел да сплоти руснаците към непознат зложелател преди парламентарните избори през септември и да измести фокуса от вътрешните проблеми като затворения опозиционер Алексей Навални, разяснява украинският началник по сигурността пред " Ройтерс ".
 Блинкън разиска Украйна с Жан-Ив льо Дриан и Хайко Маас
Блинкън разиска Украйна с Жан-Ив льо Дриан и Хайко Маас

Предстоят срещи с НАТО през идната седмица

В петък Путин упрекна Украйна в " рискови провокативни дейности " в региона на Донбас. Кремъл споделя, че Русия е свободна да движи сили в личната си територия, както счита за уместно за отбранителни цели.

Противопоставянето провокира угриженост от поддръжниците на Украйна от Запада . Съединени американски щати и НАТО упрекнаха Русия в " провокативно " струпване.

Зеленски приказва за нуждата НАТО да одобри Украйна - стъпка, на която Русия, като се базира на личните си опасения за сигурност, се опълчва.

" От една страна, не можете да изпадате в суматоха, въпреки това, би трябвало да разберете, че Русия нееднократно е показвала, че може да нахлуе в разнообразни страни ", разяснява Мендел.
 Украйна: Москва да приключи военния напън и да съблюдава уговорките си
Украйна: Москва да приключи военния напън и да съблюдава уговорките си

Русия е струпала 28 батальонни бойни групи по границата...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР