Украинският президент Володимир Зеленски в интервю пред гръцката телевизия ЕРТ

...
Украинският президент Володимир Зеленски в интервю пред гръцката телевизия ЕРТ
Коментари Харесай

Зеленски обиден на Турция, че приема руски туристи, активист на ПСР го нарече глупав комедиант

Украинският президент Володимир Зеленски в изявление пред гръцката телевизия ЕРТ е показал, че е " афектиран " на Турция, защото приема съветски туристи в страната, заяви турското издание Хаберлер, представено от Българска телеграфна агенция.

" Турция от една страна играе ролята на медиатор и поддържа Украйна с значими стъпки, само че въпреки това виждаме, че те се приготвят да одобряват доста туристи, особено от Русия. Като президент, желая да кажа, че в случай че желаеме да имаме другарски връзки, това не би трябвало да се позволява, защото значи използване на двоен стандарт по отношение на Украйна. Това не е вярно. Вие за истината ли сте или не? Трябва да извършите избор ", декларирал Зеленски.

В ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването реагираха остро на изказването, защото украинският президент нееднократно е изказвал позитивни послания за ролята на Турция като медиатор в руско-украинския спор.

Един от най-активните членове на Партията на справедливостта и развиването Шамил Таяр написа извънредно яростно обръщение в Туитър, като окачестви Зеленски като " малоумен комик ".

Войната ще свърши, когато Украйна победи, декларира още Зеленски в изявлението.

Пред екипа на малкия екран Зеленски отбелязва, че войната в Украйна заплашва мира освен в Източна Европа, само че и в целия свят.

Той показва признателност към гръцкия народ за оказваната от него поддръжка и дефинира позицията на Турция като медиатор сред Киев и Москва като „ спорна “.

Зеленски приказва за смелата опозиция на украинския народ и насочва апел за безвредна евакуация на цивилните жители от регионите, където се водят военни дейности.

Той показва, че Русия е нарушила териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и е целяла изцяло навлизане в страната след присъединението на Кримския полуостров.

„ На 24 февруари стартира трагично широкомащабно настъпление на Русия, широкомащабна война, широкомащабна окупация на Украйна от страна на Русия. Това беше повода да се наложат тежки наказания – поради убийствата, окупацията, противозаконното навлизане. Войната още не е завършила, не сме се върнали в териториите си, за жалост Русия още е в земите ни, продължава да упражнява напън. Нищо още не е завършило “, акцентира украинският президент.

„ Загубените животи нямат цена “, декларира още Зеленски като добавя: „ Не имаме вяра на Русия … руснаците споделят едно, а вършат друго “, като акцентира, че Москва е блъснала Киев даже когато там е бил генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Украинският президент отбелязва, че цивилните жители, които се крият в стоманодобивния комплекс " Азовстал " в Мариупол, „ се опасяват да излязат, тъй като ще ги убият “. Зеленски добавя, че е получил уверения от Гутериш, че цивилните жители от Мариупол ще доближат следените от Украйна територии.

По думите на Зеленски досега половин милион украинци са „ били откарани нелегално в Русия или на други места срещу волята им “.

Украинският президент упреква Русия, че употребява неразрешени оръжия като показва, че Москва " е способна да употребява и различен вид оръжия ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР