Украинският президент Володимир Зеленски сравни щетите в Бахмут с разрушенията,

...
Украинският президент Володимир Зеленски сравни щетите в Бахмут с разрушенията,
Коментари Харесай

Зеленски: Още държим Бахмух, той е разрушен като Хирошима

Украинският президент Володимир Зеленски съпостави вредите в Бахмут с разрушенията, породени на Хирошима, откакто беше ударен от американска атомна бомба през 1945 година. Също по този начин той отхвърли Русия да е превзела фронтовия град, предава CNN.

Зеленски, който пътува до Япония за среща на Групата на седемте (Г-7), означи, че фотосите на Хирошима " в действителност му припомнят “ за Бахмут и други украински градове.

" Все отново, нищо живо не остана, всички здания са разрушени “, съобщи Зеленски на конференция.

Противоречиви изказвания за Бахмут: В събота ръководителят на съветската частна военна  компания (ЧВК) " Вагнер “, Евгений Пригожин, съобщи, че е завладял Бахмут след месеци брутални борби, като сподели, че ще го съобщи на Русия по-късно през май.

Зеленски употребява конференцията, с цел да отхвърли още веднъж, че Бахмут е съветски от неделя и украински бойци остават в града.

" Продължаваме, борим се “, съобщи Зеленски. " Ясно разбирам какво се случва в Бахмут. Не мога да споделя тактиката на военните, само че даже по-голяма страна от нашата не може да ни победи. Ще мине малко време и ще победим. Днес нашите бойци са в Бахмут “

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обявиха, че не престават да противодействат на Русия в града и че напредват в предградията, което прави " доста мъчно за врага да остане в Бахмут “.

Руският президент Владимир Путин насочи своите поздравления за " завършването на интервенцията за освобождение на Артьомовск “, съобщи ТАСС.

CNN не може да ревизира изказванията на нито една от страните за бойното поле.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР