Украинският президент Володимир Зеленски ще говори на 30 март пред

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще говори на 30 март пред
Коментари Харесай

Зеленски говори пред парламента на Австрия на 30 март

Украинският президент Володимир Зеленски ще приказва на 30 март пред австрийския парламент по видеовръзка, оповестиха австрийски медии. Предвидено е изказването на президента на Украйна да бъде в границите на демонстрация преди началото на съвещание на Националния съвет (долната камара на парламента).

Темата е прегледана през днешния ден на конференция на президиума на Националния съвет, като официално става дума за покана от страна на ръководителя на Националния съвет Волфганг Соботка. Затова не е било належащо това да се подлага на гласоподаване.

През юни на предходната година ръководителят на украинския парламент Руслан Стефанчук приказва пред австрийския парламент също преди началото на парламентарно съвещание. Тогава включването на Зеленски посредством видеовръзка беше осуетено от Австрийската партия на свободата, която се разгласи срещу сходна изява на украинския президент.

Зеленски към този момент приказва пред депутатите на съвсем всички европейски парламенти. Освен Австрия, до момента само парламентите на България и на Унгария не са му дали такава опция, се споделя в публично известие на австрийските управляващи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР