Украинският президент Володимир Зеленски се сбогува с вътрешния министър Денис

...
Украинският президент Володимир Зеленски се сбогува с вътрешния министър Денис
Коментари Харесай

Зеленски: Всеки ден губим хора, за които винаги ще си спомняме


Украинският президент Володимир Зеленски се сбогува с вътрешния министър Денис Монастирски, който почина в злополука с хеликоптер. Междувременно Литва, Латвия и Естония приканиха Германия да достави " Леопард " на Киев.

Володимир Зеленски и брачната половинка му Олена на погребението на Денис Монастирски.

Украинският президент Володимир Зеленски се сбогува с министъра на вътрешните работи Денис Монастирски,. " Всеки ден губим хора, за които постоянно ще си спомняме и за които ще скърбим, че не можем да върнем ", сподели украинският президент в ежедневното си видеообръщение. Заедно със брачната половинка си той участва и на погребението на жертвите от злополуката.
Редакцията предлага
За разлика от множеството други видеопослания, които популяризира от началото на войната, която, този път Зеленски не загатва настоящите събития на фронтовата линия. Той не адресира и настояванията на Киев към Запада, до момента в който в Германия се води за Украйна.

Вместо това президентът на страната напомни многочислените жертви, които войната е взела, и насочи прочувствено обръщение към сънародниците си, в което пожела всички " да усетим какъв брой доста животи, какъв брой доста умни хора ни лиши войната. Искам всички ние да почетем паметта им през днешния ден ", сподели президентът.

Естония, Латвия и Литва призоваха Германия да достави " Леопард " на Украйна

Междувременно Естония, Латвия и Литва се включиха в дебата за доставките на танкове. В обща декларация външните министри на балтийските страни приканиха Берлин бързо да вземе съответното решение. " Ние, министрите на външните работи на Естония, Латвия и Литва, призоваваме Германия да даде на Украйна танкове " Леопард " неотложно ", написа естонският външен министър Урмас Рейнсалу в Туитър.

съобщи, че възнамерява допустимо най-скоро да посети Украйна. Запитан по кое време ще бъде взето решението за танковете " Леопард ", той отговори: " По този въпрос сме в доста стеснен разговор с нашите интернационалните сътрудници, преди всичко със Съединени американски щати. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР