Украинският президент Володимир Зеленски се изправи директно срещу Русия в

...
Украинският президент Володимир Зеленски се изправи директно срещу Русия в
Коментари Харесай

Зеленски призова ООН да лиши Русия от правото на вето

Украинският президент Володимир Зеленски се изправи непосредствено против Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като осъди нашествието на Кремъл в страната му като " незаконна " и прикани Москва да бъде лишена от правото си на несъгласие в Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.

Зеленски, за първи път след началото на войната, беше в една и съща стая с съветски формален представител.

" По-голямата част от света признава истината за тази война ", сподели украинският президент. " Това е незаконна и непровокирана експанзия от страна на Русия против нашата нация, целяща да заграби територията и ресурсите на Украйна ".



Украинският държавен глава прикани Организация на обединените нации да лиши Русия от правото ѝ на несъгласие в Съвета за сигурност, като дефинира това като жизненоважна промяна, която ще насърчи по-голямо посланичество на разрастващите се страни.

" Правото на несъгласие в ръцете на агресора е това, което вкара Организация на обединените нации в задънена улица ", сподели Зеленски.

" Невъзможно е да се спре войната, защото всички старания са подложени на несъгласие от агресора ", добави той.



Президентът на Украйна повтори украинската позиция, че правото на несъгласие принадлежи на някогашния Съветски съюз - един от спечелилите във Втората международна война, след която е основана Организация на обединените нации, а не на Русия, ръководена от Путин.



" За страдание това място в Съвета за сигурност, което Русия заема нелегално посредством подмолни операции след разпадането на Съветския съюз, е заето от лъжци, чиято работа е да прикрият експанзията и геноцида ", съобщи Зеленски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР