Украинският президент Володимир Зеленски се е опитал да отстрани от

...
Украинският президент Володимир Зеленски се е опитал да отстрани от
Коментари Харесай

Володимир Зеленски се опитал да уволни Валерий Залужни, той е отказал да се подчини

Украинският президент Володимир Зеленски се е опитал да в профил от поста му главнокомандващия украинските въоръжени сили, военачалник Валерий Залужни, само че той е отказал да се подчини на разпореждането, а други висши военни не са поискали да заемат неговия пост. Това е принудило президента да се откаже от проектите си, оповестяват медии, съобщи ДПА.

По информация на английският вестник " Таймс " Залужни е бил извикан на персонална среща със Зеленски в понеделник. Там са участвали и съветниците на украинския президент. По време на срещата Залужни им е споделил, че тяхната оценка на военната обстановка е по-положителна от това, което се случва в реалност на фронта. След това той е бил помолен да подаде оставка.

Когато генералът отказал, Зеленски споделил, че ще подпише декрет за уволнението му, се споделя в медийни изявления. След като евентуалните приемници на Залужни са отказали предлагането да поемат поста на главнокомандващ, Зеленски бил заставен да отстъпи и към този момент да остави Залужни на позицията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР