Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че военните са поискали още

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че военните са поискали още
Коментари Харесай

Украинската армия иска още 400 000-500 000 души да бъдат мобилизирани

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че военните са поискали още 400 000-500 000 души да бъдат мобилизирани за работа в армията, само че разясни, че към момента не е взето дефинитивно решение, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Украинският водач съобщи на днешната си годишна конференция в Киев, че се чака представителите на висшето военно командване и държавното управление да обсъдят " много сензитивния въпрос за мобилизацията " и по-късно той да бъде прегледан и от Народното събрание.

Зеленски съобщи, че осъществяването на готовност от подобен мащаб ще изисква в допълнение финансиране.

По-рано съветският президент Владимир Путинзаяви, че Русия би била подготвена да беседва с Украйна, Съединени американски щати и Европа за бъдещето на украинската страна, в случай че те желаят това, само че че Москва ще брани националния си интерес.

Путин, който изпрати войски в Украйна през 2022 година, неведнъж е казвал, че е подготвен да приказва за мир, макар че западни публични представители настояват, че той ще изчака президентските избори в Съединени американски щати през ноември следващата година, преди да постави същински старания.

" И в Украйна – тези, които са настроени нападателно против Русия – и в Европа, и в Съединени американски щати. Ако те желаят да договарят, дано договарят, само че ние ще го създадем само [въз основа на] нашите ползи ", съобщи той, представен от ТАСС.

" Няма да се откажем от това, което ни принадлежи ", добави той.

Русия управлява към 17,5% от територията, която бе интернационално приета за част от Украйна след разпадането на Съветския съюз през 1991 г, отбелязва Ройтерс. Руската страна анексира Крим през 2014 година и предходната година сподели, че още четири украински области, които войските ѝ отчасти управляват, към този момент са част от Русия. Киев сподели, че няма да се успокои, до момента в който последният съветски боец не бъде изпъден от Украйна.

Путин упрекна Съединени американски щати, че експлоатират Европа за личните си ползи и сподели, че Русия не има намерение да води война против Европа. По думите му участието на Украйна в НАТО " е недопустимо за Русия и след 10 години, и след 20 години ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР