Украинският президент Володимир Зеленски разговаря с президента на САЩ Джо

...
Украинският президент Володимир Зеленски разговаря с президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 се срещат днес в подкрепа на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски беседва с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, а по-късно написа в Telegram, че противовъздушната защита е " приоритет номер 1 в нашето съдействие в региона на защитата ", осведоми Reuters.

" Ще създадем всичко, с цел да укрепим въоръжените си сили ", сподели той в послание, направено късно в понеделник. " Ще създадем бойното поле по-болезнено за врага. "

Байдън съобщи пред Зеленски, че Съединени американски щати ще дават съвременни системи за противовъздушна защита. На 27 септември Пентагонът съобщи, че ще стартира да доставя Националната усъвършенствана ракетна система " земя-въздух " през идващите към два месеца.

Посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов уточни, че повече помощ за Украйна покачва риска от по-широка война.

" Подобна помощ, както и даването на Киев на разследваща информация, инструктори и бойни инструкции, води до по-нататъшна ескалация и усилва рисковете от конфликт сред Русия и НАТО ", съобщи Антонов пред медиите.

Байдън и водачите на Г-7 ще проведат виртуална среща през днешния ден, с цел да обсъдят уговорката си за поддръжка на Украйна, заяви Белият дом.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР