Украинският президент Володимир Зеленски призова Запада да спре да си

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова Запада да спре да си
Коментари Харесай

Зеленски призова Запада "да спре да си играе" с Русия и да въведе срещу нея по-тежки санкции, които да сложат край на войната в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да спре да си играе с Русия и да наложи на Москва по-тежки наказания, които да сложат завършек на " безсмислената война " в Украйна.

В обичайното си вечерно послание към украинския народ Зеленски сподели, че Украйна при всички положения ще остане самостоятелна и че в действителност въпросът е каква цена ще запази тя независимостта си.

" Украйна постоянно ще бъде самостоятелна страна и няма да бъде пречупена. Единственият въпрос е каква цена ще заплати народът ни за свободата си и каква цена ще заплати Русия за тази безсмислена война против нас ", посочи украинският водач.

View this post on Instagram

" Катастрофалният процес на събитията към момента може да бъде спрян, в случай че светът се отнесе към протичащото се в Украйна по този начин, както би се отнесъл, в случай че самичък беше в същата обстановка " като нас, акцентира Зеленски.

" Това може да бъде реализирано, в случай че международните " сили спрат да си играят с Русия и ѝ окажат действителен напън, който да докара до завършек на войната ", сподели още той.

Напоследък рецензиите на Володимир Зеленски във връзка с Запада зачестяват. Една от аргументите за това са бавните темпове, с които Европейският съюз работи по въпроса с вероятно ембарго против вноса на съветски нефт, отбелязва Ройтерс.

Зеленски изрази недоволството си от различието сред страните от Европейски Съюз по отношение на налагането на по-нататъшни наказания на Русия и попита за какво на някои страни се позволява да блокират проекта за въвеждане на още наказания.

Европейският съюз обмисля въвеждането на шести пакет от наказателни ограничения против Русия, който да включва и ембарго върху вноса на съветски нефт. За да бъде утвърден пакетът, е належащо единогласие сред страните от Европейски Съюз. Унгария се опълчва на концепцията за петролно ембарго с аргумента, че това ще навреди прекомерно доста на стопанската система ѝ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР