Украинският президент Володимир Зеленски призова за повече оръжейна помощ за

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова за повече оръжейна помощ за
Коментари Харесай

Зеленски призова за повече оръжейна помощ и защита на Украйна от руските удари

Украинският президент Володимир Зеленски прикани за повече оръжейна помощ за отбрана на страната му от съветски въздушни удари, откакто бяха развалени здания в украинската атомна електроцентрала " Хмелницки ", съобщи ДПА.

При нахлуване с съветски дронове в западната украинска Хмелницка област бяха ранени 16 души, взривната вълна от детонациите наоколо до електроцентрала е разрушила прозорците на няколко административни здания.

Руските въоръжени сили нощес обявиха, че техните сили за противовъздушна защита са свалили, за пръв път, две далекобойни американски ракети АТАКМС, откакто предходната седмица Украйна съобщи, че е употребила доставените от Съединени американски щати ракети от този тип за първи път. Те са предопределени за " дълбока офанзива на противников сили от втория ешелон ", написа на уеб страницата на американската войска.

Помощник-държавният секретар на Съединените щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О`Брайън оповести позиция на администрацията на Съединени американски щати, че военното наличие на НАТО в Черноморския район би трябвало да остане доста.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР