Украинският президент Володимир Зеленски призова за максимални санкции срещу Русия

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова за максимални санкции срещу Русия
Коментари Харесай

Зеленски призова за максимални санкции срещу Русия: Той поиска блокиране на всичките й банки


Украинският президент Володимир Зеленски прикани за " оптимални " наказания против Русия в онлайн послание към Световния стопански конгрес в Давос, съобщи Асошиейтед прес.

Според него, с цел да бъде спряна експанзията на Русия, към глобите против нея би трябвало да бъдат добавени петролно ембарго, блокиране на всички нейни банки и цялостно преустановяване на всякаква търговия с съветски компании.

" Ето какви би трябвало да бъдат глобите: Те би трябвало да бъдат оптимални, тъй че Русия и всеки различен евентуален агресор, който желае да стартира жестока война против собствен комшия, да осъзнава ясно непосредствените последствия от тези дейности ", сподели Зеленски.

По думите му това ще бъде казус, който ще работи през идващите десетилетия. В речта си президентът на Украйна настоя всички задгранични компании да се изтеглят от Русия.

Зеленски сподели още, че Украйна се нуждае от финансиране от най-малко 5 милиарда $ месечно. " Ако бяхме покрили 100% от нашите потребности едновременно, през февруари, в следствие щеше да бъде избавен животът на десетки хиляди хора. Ето за какво Украйна се нуждае от всички поискани от нея оръжия, а освен от тези, които бяха доставени ", заключи украинският президент Володимир Зеленски в своята виртуална тирада пред форума в Давос.

В петък страните от Г-7 се споразумяха да провиснал 19,8 милиарда $ икономическа помощ на Украйна, с цел да укрепи тя своите финанси и способността да се пази сама, напомня АП.

В проявата в швейцарския курортен център взе участие огромна делегация на украинското държавно управление. Тази година там не са поканени представители на Русия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР