Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да продължат да се

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да продължат да се
Коментари Харесай

Зеленски зове украинците за отпор, за протести. А Москва ли? Затяга обръча

Украинският президент Володимир Зеленски прикани украинците да продължат да се съпротивляват с думите: " Украинци, във всички наши градове, където врагът е нахлул, преминете в нахлуване. Излезте по улиците. Трябва да се сражаваме всякога, когато имаме опция ".

Във видеообръщение, оповестено във Facebok, Зеленски съобщи, че украинците няма да предадат страната си " на врага " и похвали вярата на украинския народ.

" Когато нямаш огнестрелно оръжие, само че те дават отговор с изстрели и ти не бягаш. Това е повода, заради която окупацията е краткотрайна. Нашият народ не отстъпва ", съобщи още Зеленски.

Президентът приветства съпротивата и митингите на украинския народ.

" Всеки метър от нашата украинска земя, отвоюван от митингите, е стъпка напред, стъпка към успеха ", добави той.



В същото време украинската войска разгласи, че съветските военни елементи не престават да концентрират офанзивите си главно върху столицата Киев.

Руската войска напредва с офанзивите си против градовете Харков, Николаев, заяви украинският общоприет щаб. Според отчета му самоле от летища на територията на Беларус са взели участие в офанзиви против военната и цивилната инфраструктура в Киев и Житомир, заяви CNN.



Руските елементи са постигнали триумфи и със основаването на сухопътен кулоар към Крим. Те имат желание да завладеят водноелектрическата централа в Канев на река Днепър, допълват украинските военни, като се базират на разследваща информация.

Освен това съветските елементи не престават да " блокират град Мариупол, извършвайки обстрел против цивилната инфраструктура ", а Николаев е понесъл " обилни загуби ", оповестява още украинският общоприет щаб.

По негови данни още четири съветски хеликоптера, пет самолета и един дрон са били свалени.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР