Украинският президент Володимир Зеленски призова съюзниците си в Европа и

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова съюзниците си в Европа и
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна не може да победи Русия без подкрепа

Украинският президент Володимир Зеленски прикани съдружниците си в Европа и Съединени американски щати да продължат да поддържат Киев, защото разногласията в Брюксел и Вашингтон попречват отпущането на нови пакети помощи, съобщи Агенция Франс Прес.


Зеленски приказва преди срещата си с водачите на Дания, Финландия, Исландия, Норвегия и Швеция, на която ще търси финансова поддръжка за по-голямо произвеждане на оръжие.

" Не можеш да спечелиш без помощ ", сподели украинският президент след диалозите с министър-председателя на Норвегия Йонас Гар Стьоре.

" Но не можете и да загубите, тъй като всичко, с което разполагате, е вашата страна ", добави той.

Както в Съединени американски щати, по този начин и в Европейски Съюз вътрешни различия попречват даването на пакети с помощи за Украйна на стойност милиарди долари.

Тъй като контраофанзивата, стартирана от Украйна през юли, не даде предстоящите резултати, Зеленски се пробва да ускори поддръжката.

На украинският държавен глава следва среша и с норвежкия крал Харалд, преди да се причисли към срещата на върха с петимата скандинавски водачи.

Зеленски желае от тях да подкрепят финансирането на производството на оръжия за Украйна, съвместими с условията на НАТО./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР