Украинският президент Володимир Зеленски пристигна във Великобритания, за да се

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна във Великобритания, за да се
Коментари Харесай

Риши Сунак посрещна Володимир Зеленски във Великобритания

Украинският президент Володимир Зеленски дойде във Англия, с цел да се срещне с премиера Риши Сунак и крал Чарлз III.

Зеленски беше посрещнат персонално от Сунак на летището в Станстед, откакто дойде с английски боен аероплан. Това е първото посещаване на украинския държавен глава в Лондон след началото на съветската военна инвазия - и второ задгранично пътешестване за Зеленски в последните месеци след визитата в Съединени американски щати.

Очаква се двамата да обсъдят английската военна помощ за Украйна - както даването на въоръжение, по този начин и образованието на украински бойци за работа с високотехнологични оръжия, които НАТО към този момент дава на страната.

От " Даунинг стрийт " оповестяват, че това образование към този момент ще обхване и водачи на бойни самолети - сигнал за възможна смяна на досегашната позиция на западните страни да не дават изтребители на Киев.

Подготовката на украински военни е част от по-мащабна стратегия във Англия, която към този момент приготви 10 000 души за шест месеца. Очаква се още 20 000 военнослужещи от Украйна да преминат през нея.

По-късно следобяд той ще бъде признат в Бъкингамския замък от краля на Обединеното кралство Чарлз III.

През декември 2022 година Риши Сунак за първи път посети Киев, като даде обещание 50 млн. паунда помощ за подсилване на украинските системи за противовъздушна защита.

Сунак показва цялостна последователност с политиката, която предшественикът му Борис Джонсън водеше по отношение на съдействието с Володимир Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР