Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Саудитска Арабия с планове

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Саудитска Арабия с планове
Коментари Харесай

Зеленски в Саудитска Арабия, за да настоява за мир, споразумение за военнопленник с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в Саудитска Арабия с проекти да посети могъщия престолонаследник на кралството, с цел да упорства за преустановяване на нашествието в Украйна и завръщането на военнопленници от Русия.

Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман (MBS) се опита да се нарежда като евентуален медиатор за преустановяване на войната сред Украйна и Русия – макар че Рияд остава тясно обвързван с Русия във връзка с енергийните политики посредством групата страни ОПЕК+.

Пътуването на Зеленски във вторник пристигна в миг, когато силите на Киев постепенно се изтласкват в Източна Украйна. Русия е спечелила самодейността заради огромното си преимущество в броя на войските и доставките на оръжия, споделят военни анализатори, до момента в който Киев чака вести за нови разпореждания от своите западни сътрудници.

Украинската войска съобщи във вторник, че е изтеглила силите си от още две села покрай Авдиевка в източната област Донецк след интензивни боеве през нощта, съгласно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР