Украинският президент Володимир Зеленски предупреди сънародниците си да се подготвят

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди сънародниците си да се подготвят
Коментари Харесай

Зеленски: Може да има нови атаки срещу енергийната ни инфраструктура

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести сънародниците си да се приготвят за нови талази от съветски офанзиви против енергийната инфраструктура с наближаването на зимата. Думите бяха част от късното му видеообръщение, ден откакто съветските сили направиха ракетна офанзива против столицата Киев - за пръв път от 7 седмици.

" Намираме се съвсем в средата на ноември и би трябвало да сме готови за обстоятелството, че врагът може да усили броя на ударите с дронове или с ракети по нашата инфраструктура. Русия се готви за зима. А нашето внимание в Украйна би трябвало да е ориентирано към опциите за защита, за отговора на терористите, за всичко, с което страната ни може да помогне за по-лесното прекарване на сезона, както и да усъвършенства качествата на нашата армия ", сподели Зеленски.

Ройтерс напомня, че предходната зима, към 10 месеца след нашествието си на украинска територия, Русия извърши серия от офанзиви против електроцентрали и различен тип енергийна инфраструктура, което докара до липса на зареждане в доста райони. Министърът на енергетиката Герман Галущенко сподели през вчерашния ден, че Украйна ще има задоволително запаси за зимата, само че добави, че остава въпросът до каква степен идните офанзиви ще повлияят на доставките.

Тази седмица украински публични лица споделиха, че Русия е блъснала украинска инфраструктура 60 пъти през последните седмици - индикация, че акция за нанасяне на целенасочени удари може към този момент да е в ход.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР